Veldhuis & Kemper – De geur van

Veldhuis & Kemper – De geur van

15 mei 2005, De Meerse, Hoofddorp

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik naar Veldhuis & Kemper ben geweest. In ieder geval voor het waanzinnige succes dat ze hadden met het nummer “Ik wou dat ik jou was”, waarbij ik nooit het gevoel van de massa heb gehad. Niet dat ik het geen mooi nummer vind, maar ik vond het in de show passen bij het programma, maar los daarvan heb ik nooit de wilde sensatie gevoeld die veel mensen eraan toedichten. In ieder geval, ik heb ze toen twee keer bezocht. Eén keer in Pepijn en de andere keer in het Oude Raadhuis, en ik was beide keren zeer onder de indruk van het programma. Dus er moest nog een vervolg komen en dat kwam er vanavond van. Dankzij Marije die helaas niet kon… wat ik natuurlijk vervelend vind :-).

Wederom had ik niet anders verwacht dan dat het er strak tot zeer strak uit zou zien. Het decor is uitermate minimalistisch ingericht en dat versterkt de show alleen maar. Een piano, een paar lampen en twee ontspannen stoelen zijn voldoende om de voorstelling te dragen. En een leuke banner volmaakt het geheel alleen maar. Dus wat dat betreft geslaagd.

De verhaallijnen die worden uitgeworpen in het gedeelte voor de pauze zijn mooi, maar zijn inmiddels toch wel wat volwassenen en vrouwvriendelijker geworden dan hun eerste programma. Naar mijn gevoel zijn ze wat meer rekening gaan houden met hun veranderde publiek (de nieuwe doelgroep) in dit programma. Iets wat natuurlijk ging gebeuren na de verworven bekendheid in het muziekgebied. Toch storen de lijnen me niet en ze worden ook mooi afgemaakt in het tweede deel, al bezorgt het einde van de openingsscène mij toch een zekere anticlimax omdat die geheel buiten de ‘realiteit’ van de andere verhalen wordt getrokken. Verder blijft het een mooie voorstelling.

En ja, die pauze… meestal verveel ik me gek in een pauze, maar dit was de leukste pauze ooit… ik ga niets meer vertellen, maar leuke pauze, daarvoor dank!

Al met al een mooie voorstelling, maar als cabaretliefhebber toch een waarschuwing aan de bezoekers: houdt u aub rekening met een hoog bakvisjes gehalte in de bezoekers populatie, zeker als u niet gaat voor de meezingers! Ik gok toch gauw zo’n 80 procent!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...