Richard Groenendijk – De adem van de nachtchinees

Richard Groenendijk – De adem van de nachtchinees

Gezien: 25 januari 2006, De Meerse, Hoofddorp

De diva is terug… tenminste… diva? In tegenstellingen tot zijn eerdere vier shows lijkt Groenendijk bij deze voorstelling een stapje terug te doen. Niet in de kwaliteit van zijn programma, begrijp me niet verkeerd, maar in het showelement wat altijd in zijn voorstellingen, mogelijk wat overdreven, aanwezig is geweest. In “De adem” lijkt hij meer terug te gaan naar zijn basis, zijn jeugd, zijn thuis in de buurt en zijn vertrouwde terugvalplek. Wat als je in de put zit… wat dan?

De voorstelling, welke vanavond in première ging, is wederom een genot om naar te kijken. Mooie verhalen in een kale setting wordt met goede grappen en muziek afgewisseld. De types zijn natuurlijk wat we van Groenendijk kunnen/mogen verwachten en zijn zangstem is en blijft een genot om naar te luisteren.

Van zijn mogelijk wat kortere voorbereiding ivm zijn longontsteking is eigenlijk niet heel veel te merken. Al had ik in het begin het idee dat hij wat moeilijk op gang kwam. Afgaand op zijn eerdere voorstellingen vond ik hem wat nerveus en lag het tempo wat laag. Maar dat was na de pauze weer helemaal recht getrokken en met volle vaart heb ik genoten van de voorstelling.

Mooie verhalen, mooie liedjes en goede grappen. Wat wil je nog meer!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...