Ronald Goedemondt – Spek (reprise)

Ronald Goedemondt – Spek (reprise)

Gezien: 10 februari 2006, CC Casade, Hendrik Ido Ambacht

Wat een mooie voorstelling! Ik ken Ronald al een aantal jaar als vaste comedian van Comedytrain en ik weet nog hoe trots hij was met zijn eerste stappen op de bühne waarna hij uiteindelijk ook nog eens Cameretten binnen wist te slepen. Hij leek niet te stoppen ik was ook aangenaam verblijd met zijn eerste programma ‘Spek’. En dat was ik nu ruim 6 maanden geleden. Ik zat toen in de Muzenhof in Leiderdorp aan de zijkant te genieten van een nieuwe cabaretier die een mooi programma neer wist te zetten. En nu was het eens tijd om tegen het eind van de tournee een leuke vriendin ook zijn werk te laten zien.

En wat ik vanavond zag deed mij werkelijk achterover slaan. In 6 maanden had hij namelijk zichzelf heruitgevonden. De lieve aandoenlijke jongen van een halfjaar geleden was weg en in plaats daarvan stond een neurotisch en enigszins angstaanjagend mannetje. En de show was sneller, er was minder ruis en zeer sterk! En ik zat met open mond de kijken. En ik denk terecht!

Af en toe verzucht ik dat het cabaret dood is, maar vandaag is het heropgestaan!

The king is dead! Long live the king!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...