Dames voor na Vieren – Tja Tja Tja

Dames voor na Vieren – Tja Tja Tja

Gezien: 26 maart 2006, De Meerse, Hoofddorp

Het was weer mooi. Vanavond, in de hitte naar een theater toe om daar “De Dames voor na Vieren”, weer te zien spelen. Normaal schrijf ik niet over mensen waar ik voor werk, maar na de vakantie gaat een nieuwe webmaster het overnemen en deze dames verdienen mijn complimenten een aandacht. Dus vandaar!

Over het algemeen heb ik als stelregel dat “Dames duo’s slecht zijn”. En die stelregel heeft mij tot nu toe nooit in de stek gelaten. Ieder dames duo wat ik op mijn pad ben tegen gekomen heeft geprobeerd om mij te shockeren. Een strategie die ik bij mannen ook niet echt leuk vind en zeker niet anderhalf uur lang. En daarin licht de verademing voor dit damesduo. De dames vermaken mij namelijk met slimme stukjes die nogal fragmentarisch van aard zijn, maar waar ik mij geen moment aan stoor.

De dames zijn technisch zeer sterk, mooie stemmen, goed uitgedacht podium gebruik en zeker hele sterke imitaties. De huil scène van Hanneke is voldoende om mij op de grond te krijgen… van het lachen natuurlijk! Wel is duidelijk te merken dat het programma’s in stappen is uitgebreid, wat het fragmentarische nog sterker bedeelt maakt. Maar zoals ik al zie, door de draad waar het allemaal aanhangt (imho relaties) kan ik het goed velen.

Inmiddels weet ik ook dat er opnames van gemaakt gaan worden en dat de dames zeer goed ontvangen worden in de theaters. Ik twijfel er niet aan dat ze groot kunnen worden!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...