Onno Innemee – Obstinaat (try-out)

Onno Innemee – Obstinaat (try-out)

Gezien: 31 maart 2006 – CC Casade – Hendrik Ido Ambacht

Open brief aan CC Casade:

Geachte directie,

Gisterenavond hebben we mogen genieten van de voorstelling “Obstinaat” van de heer Onno Innemee. Wij waren gelukkig met de uitnodiging bij het 15 jarig jubileum van deze kundige cabaretier. Ik persoonlijk volg de heer Innemee reeds sinds zijn tweede basterd programma “Doodgewoon” alwaar hij de legendarische ‘dove goochelaars’ act heeft gedaan. Dus het was ook niet vreemd om er nu, bij zijn nieuwe programma, weer bij te zijn.

De heer Innemee heeft een zeer lang seizoen achter de rug. In 2005 begon hij met het spelen in de gelegenheidsproductie “Het Schip” samen met de heren van Schudden en Silvester (van Arie en… ), gevolgd door een dragende rol in de productie van Niet Schieten – “Petrov”, alwaar hij de, overtuigend, de lelijkste man van Rusland speelt. Een kerstsprookje om niet te vergeten. En nu staat hij dan met “Obstinaat” zo’n 50 keer in de theaters om zijn eigen feestje te vieren!

En een feestje is het. Vanaf het eerste moment werd ik door Onno meegenomen in zijn leven. De verhalen komen voor het eerst in lange tijd echt uit hemzelf. Was het bij zijn vorige programma, wat ook erg goed was, nog heel veel types die de vertellingen kwamen doen, nu staat echt Onno voor je. De prettige manier van vertellen en de goede verhalen maken het ook zeer prettig om naar te luisteren, lachen en je wilt er in mee gaan. Je wordt echt betrokken bij de voorstelling. Het (simpele) decor is waarlijk geniaal en zorgt ervoor dat de dynamiek op het podium van de verteller in een rustige omgeving nog beter tot zijn recht komt. En we horen Onno zingen, correctie: verdienstelijk zingen.

Op de juiste plekken is het mooi, op de juiste plekken treurig en op de juiste plekken hilarisch. Reeds in deze try-out fase (al zijn er al de nodige geweest) laat deze voorstelling een enorm potentieel zien. Het is wel duidelijk een andere voorstelling dan zijn vorige, die ik roemde omdat het zo’n ‘volwassen’ programma was. Dit programma is echt gebouwd om een feestje te vieren… en dat lukt zeer goed!

Waarom dan deze brief? Voornamelijk om u mede te delen dat de mogelijke vlekken er waarschijnlijk met voldoende water en wat zout uit te krijgen zijn, want ik vrees dat mijn partner bij het zien van deze voorstelling, na zo’n 10-15 naar adem happend uit een lachstuip te zijn gekomen, bij de het einde van de voorstelling alle lichaamsfuncties heeft verloren. Sorry!

Met vriendelijke groet,

Cabaretophet.net

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...