Kasper van Kooten – Veelvraat

Kasper van Kooten – Veelvraat

Gezien: 08-06-2008, Caprera – Bloemendaal

Zondagavond mocht ik bij Kasper van Kooten in de zaal plaats nemen. En misschien is de term zaal hier minder geschikt omdat we na een zonovergoten dat mochten plaatsnemen in het openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Een half amfitheater in een prachtig bos bij het Kopje van Bloemendaal. Een theater dat erg geschikt is voor voornamelijk muziekvoorstellingen in de zomermaanden, mits het Nederlands weerbeeld het toelaat. En als het weer het toelaat is het wel heel erg lekker om zo aan het einde van de dag heerlijk te vertoeven op een mooie omgeving en een heerlijk avondje uit!

Terug naar Kasper van Kooten! Dit was aangekondigd als laatste try-out van Veelvraat, maar in het programma voor de programma speelt hij een mooie combinatie van verschillende verhalen uit de try-out serie. Mooie verhalen over het ontstaan van de titel, belevenissen op Schiphol, zijn schooltijd afgewisseld met luisterliedjes waarin hij zich vergaapt aan het verleden. Hoewel hij het aankondigt als een try-out tonen zich al redelijk volwassen scenes zich aan het publiek. Hier en daar mag er nog wel iets gesleuteld worden, maar wat ik nu heb gezien stelt zich garant voor een leuke theateravond!

Het programma na de pauze kondigt hij in het begin van de avond al aan als feestje en gelukkig kan ik zeggen dat hij niet gelogen heeft. Begeleid door zijn vaste band, bestaande uit Tom Beek (sax), Xander Buvelot (bas), Arjen Mooijer (toetsen), Hans van den Hurk (drums) en Frank Stukker (gitaar), speelt hij, volgens de wervingstekst, de beste nummers uit Zangzaad. Hij opent met een mooie variatie aan luisterliedjes, gevolgd door een paar lekker opzwepende nummers. En dan haalt hij zijn eerste speciale gast naar voren: Nabil, Nederlands kampioen beatboxen. Samen met Xander Buvelot jammen ze er met zijn drieën heerlijk op los, om daarna bijna naadloos over te gaan in “Mooie Blouse”, een nummer dat natuurlijk op zo’n avond niet mocht ontbreken. Bij de start van “Kek”, terwijl Nabil alweer in de banken heeft plaatsgenomen, wordt Candy Dulfer op het podium uitgenodigd, samen met Thomas Bank (toetsen) en  Jan van Duikeren (trompet). Een waar feestje breekt dan los, zeker als er een hit van Candy ter tribune wordt gedragen, gevolgd door het heerlijke ‘L.A. City Lights’ van haar laatste album.

Afgesloten met een drietal nummers maakt Kasper er eindelijk veels te vroeg een einde aan. Aan ieder theater hangt een bepaalde sfeer die een show of een extra duwtje in de rug kan geven of juist tegen houden, Caprera geeft op een mooie zomeravond absoluut en extra ruggensteuntje, al kan een kussen geen kwaad op de houten banken!

Al met al een mooie voorstelling op een heerlijke locatie!

(via Zwartekat.nl forum)

Vergelijkbare meningen
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Gezien: 27 januari 2019, Cultuurkoepel, Heilloo Wat een mooie middag was dat. In de Cultuur Koepel in Heiloo werd stilgestaan...
Paul de Munnink – Goed Jaar
Paul de Munnink – Goed Jaar
Gezien: 26 januari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Op de buhne staat Paul de Munnik solo. Nou ja, dat is...
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Gezien: 21 oktober, Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen Andermans Veren Live stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Natuurlijk ken...