Martijn Koning – De Maand van Martijn

Martijn Koning – De Maand van Martijn

Gezien: 1-3-2014, Cascade Hendrik Ido Ambacht

Martijn Koning, bekend van zijn eindemaandvoorstellingen in Toomler, is nu ook in de theaters te zien. Met de voorstelling “De Maand van Martijn”, lijkt het of hij zijn concept uit Toomler direct vertaald naar de zalen. Maar waar een gemiddelde eindemaands net geen uurtje duurt krijg je met “De maand van Martijn” een volwaardige voorstelling van ruim anderhalf uur. En zonder liedjes of andere onderbrekingen, nee, al die tijd krijg je Martijn.

De voorstelling heeft geen echte rode draad, maar heeft het ook niet nodig. Als kijker neemt Martijn je mee in dat waar hij sterk in is: In zijn licht absurdistische maar scherpe geest. Verhalen over zijn leven, over wat hem in opgevallen in het nieuws, maar ook veelvuldige uitstapjes in de absurdistische geest van de verteller. Dat maakt het spannend en interessant om naar te kijken. Het tempo van Martijn ligt hoog, zijn publiek rent mee in zijn stroom aan verhalen en idee├źn. Het is bijzonder fijn om daarin mee te bewegen. De voorstelling, voor de kijker, schiet voorbij en Martijn vraagt wel wat van zijn publiek, want veel ruimte voor ademen is er niet bij, maar het is het waard. Heerlijk genoten bij een mooie, drukke voorstelling.

 

Vergelijkbare meningen
Reginald D Hunter
Reginald D Hunter
Gezien: 10 november, Toomler, Amsterdam Reginald D Hunter is een inmiddels een gevestigde naam in de comedyscene in Engeland en...
Arie & Silvester – Wie?!
Arie & Silvester – Wie?!
Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de...
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Gezien: 29 maart 2018, Alphen aan de Rijn Een bekende verschijning op de Nederlandse podia is terug. Eric van Sauers,...