Jasper van Kuijk – Schoon Schip

Jasper van Kuijk – Schoon Schip

Gezien: Westlandtheater De Naald – 16-04-2014

Na zijn debuutprogramma “’t kan niet op” is Jasper van Kuijk nu terug met het programma “Schoon Schip”. Een heel andere voorstelling dan de ‘andere’ voorstellingen dit seizoen. Want als je naar de huidige trends kijkt zijn de voorstellingen steeds meer gebouwd rondom de mens op het podium met het persoonlijke verhaal als leidraad. Maar met Schoon Schip gaat Van Kuijk terug naar het orginele beroep van verhalen verteller. In de context van de snelle zakenwereld, waar deals voor waarden gaan, staat de glad gekamde ondernemers Van Kuijk op het podium en hij geeft zijn kijk op hoe de wereld ervoor staat. Het is een voorstelling met een duidelijke niet te missen boodschap, gebracht in een sterke metafoor.

Jasper van Kuijk laat hier zien dat hij echt een sterke verhalen verteller is en in staat is om zwaardere maatschappelijke ontwikkelingen te verpakken en te vertellen in een toegankelijke manier. De gekozen metafoor van de gehaaide zakenman, de gladde glijperige uitstraling, die zijn slag probeert te slaan ten koste van, maar daarbinnen met zijn geweten in bezwaar komt, is erg goed uitgewerkt. Het beeld zorgt ervoor dat je gedurende de voorstelling op het puntje van stoel blijft zitten. Al met al een fantastische voorstelling!

Vergelijkbare meningen
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...
Remco Veldhuis – Lang verhaal kort
Remco Veldhuis – Lang verhaal kort
Gezien: 22 november, Diligentia, Den Haag Wat een mooie voorstelling is “Lang verhaal kort” toch! Remco Veldhuis, bekend van Veldhuis...