Markus Birdman

Markus Birdman

Gezien: Toomler – 18-01-2015

Ik zie heel veel mensen in Toomler spelen en ik ga ze niet allemaal beschrijven, maar voor Markus Birdman maak ik graag een uitzondering. Het is een markante persoonlijkheid. Dat zie je gelijk als hij het podium opstapt. Een magere man, met een scherp gezicht, een grijzend kapsel en tatoeages op zijn armen. En een bijzonder fijne stem om naar te luisteren. Natuurlijk gaat het om het verhaal wat hij verteld, maar dit is een van die stemmen waar ik heel graag naar luister.

Hij vertelde een tijdje terug voor het eerst op het podium over zijn hersenbloeding en deed dat op zo’n indrukwekkend ontwapende manier dat het verhaal mij nog steeds is bijgebleven. En die ontwapende manier van vertellen komt steeds sterker naar voren in zijn voorstelling. Tijdens de voorstelling in Toomler liet hij ook geanimeerd of getekend werk zien. Een tekenstijl die midden houdt tussen comics en rauwere tatouage stijl. Leuk om te zien. Let wel, dit zijn echt standup sets en ik kan niet wachten om hem echt 90 minuten te zien spelen, iets wat ik nog niet gezien heb.

 

Vergelijkbare meningen
Reginald D Hunter
Reginald D Hunter
Gezien: 10 november, Toomler, Amsterdam Reginald D Hunter is een inmiddels een gevestigde naam in de comedyscene in Engeland en...
Arie & Silvester – Wie?!
Arie & Silvester – Wie?!
Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de...
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Gezien: 29 maart 2018, Alphen aan de Rijn Een bekende verschijning op de Nederlandse podia is terug. Eric van Sauers,...