Carolien Borgers – Zeker Weten

Carolien Borgers – Zeker Weten

Gezien: De Meerse – 7-2-2015

Carolien Borgers, wat kan ik zeggen. Een brok energie met een ontwapende glimlach en een dijk van een zangeres. Klaar!

Misschien moet ik iets meer vertellen over de voorstelling! Zeker Weten is gevoelsmatig een wat meer persoonlijke voorstelling dat Happy End omdat er twee dingen in haar leven gebeurd zijn. Dat is ook waar de voorstelling met start. Ze laat zich eerst in de vorm van een verhalenverteller zien, natuurlijk is er ook de muziek, maar ze vertelt van alles over haar leven, haar ouders en hoe ze opgevoed is. De knelpunten in haar leven, waar ze vandaan komt en misschien een tipje van de sluier van waar ze heen wilt. Het is een mooi verhaal, met een aantal uitstapjes, maar de thematiek is mooi en misschien wat zwaar (niet te) aanwezig in de voorstelling. Het is opletten en bijblijven voor het publiek. Daarnaast is de muziek, van het album “Een andere ik” echt anders dan haar eerdere albums. Het is wat rauwer, wat zwarter en wat donkerder. Het is prachtig mooi, het grijpt je bij de keel en ze is kwetsbaar. Een mooi gevoel als je dat over het voetlicht kan krijgen… en dat kan ze. En hele fijne voorstelling!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...