Schudden – Henk (Perrongeluk)

Schudden – Henk (Perrongeluk)

Gezien: IJmuiden – 20-5-2015

Hoewel de voorstelling eigenlijk van start ging onder de naam Perrongeluk werd het al snel Henk. En dat is in de huidige voorstelling ook wel duidelijk te zien, want het draait om het mooie, spannende, saaie en bijzondere leven van Henk. Het is een rode draad die stevig in de voorstelling versmeden zit. En het laat zien waar Schudden groot is geworden… bijzondere vondsten, fantastische lichaamsbeheersing en fijne conversaties.

Op het kale podium staat een enorm schuin podium, iets wat direct de aandacht trekt en dat podium wordt, net als voorgaande installaties, op 101 manieren gebruikt tijdens de voorstelling. Nog nooit is er zo’n duidelijke hoofdpersoon geweest als Henk in deze voorstelling. Zijn leven met zijn vrouw, de buurman, baas en klanten staat in de voorstelling centraal. Maar ook zijn dromen en verlangens. Door middel van vele bijzondere vondsten met de installatie, gebruik van (simpele af en toe) materialen en goede grappen zorgt ervoor dat de voorstelling een genot is om naar te kijken en van te genieten.

Ieder keer weten de mannen van Schudden van mij te verbazen… en daar zijn ze dit keer weer overtuigend in geslaagd!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...