Elke Vierveijzer – Om te janken zo mooi

Elke Vierveijzer – Om te janken zo mooi

Gezien: Westlandtheater de Naald – 16-09-2015

Laat ik begin te zeggen dat ik een enorme Maarten van Roozendaal fan was en ben. Ik heb al zijn programma’s gezien, ik vond het een heerlijke man om naar te luisteren, naar te kijken en mee te praten. En ik mis hem op de podia van Nederland omdat het een bijzondere en markante persoonlijkheid was. Dus toen ik hoorde dat een jonge studente van de Koningstheateracademie een hommage zou zingen heb ik mij wel even achter het oor gekrabd. Want ik vind het lief, maar soms moet je helden gewoon helden laten zijn en met je handen van zijn materiaal af blijven.

En toen zag ik Elke drie liedjes zingen op de presentatieavond in het Westlandtheater De Naald zingen. In de grote zaal stond daar op een leeg podium een dame met alleen een gitaar de liederen van Maarten te zingen. Met net hier en daar een eigen of andere twist, maar wat een stem. En wat een presence… ik was om. Ik wilde het zien en daarom zat ik vol trots een paar maanden later te luisteren naar Elke Vierveijzer en aan de vleugel Michiel Wetzer terwijl zij een samenvatting van zijn oeuvre zingen. En het was heerlijk. Elke heeft echt wel een eigen stemgeluid en je hoort af het toe het ontbreken van de jaren sigaretten en whisky er doorheen, maar ik heb waarlijk zitten genieten. Ze heeft niet alles letterlijk geprobeerd te kopieren, ze heeft heeft het zich eigen gemaakt en daarin is ze het doel, namelijk een hommage aan een groot kunstenaar, behaald en misschien een stukje voorbij gestreefd. Maar daar ga ik niet moeilijk over doen… want het was een mooie avond. En het goede nieuws: ze gaat er in het komend seizoen mee door!

Vergelijkbare meningen
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Gezien: 27 januari 2019, Cultuurkoepel, Heilloo Wat een mooie middag was dat. In de Cultuur Koepel in Heiloo werd stilgestaan...
Paul de Munnink – Goed Jaar
Paul de Munnink – Goed Jaar
Gezien: 26 januari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Op de buhne staat Paul de Munnik solo. Nou ja, dat is...
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Gezien: 21 oktober, Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen Andermans Veren Live stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Natuurlijk ken...