Eric van Sauers – Ontroert

Eric van Sauers – Ontroert

Gezien: ’t Mozaïek – 26-9-2015

Eric van Sauers is terug… en hoe! Hij is een tijdje er tussenuit geweest… met andere projecten bezig geweest, toneel gespeeld en nu is hij weer terug op de planken. En hij is veranderd, tenminste dat zegt hij zelf! Ik vind van niet, hij is nog steeds de ijzersterke verteller die mij kan laten schateren met een kleine kwinkslag in zijn indrukwekkende mimiek.

Ontroert is een volgende stap in zijn carriere. Hij heeft de leeftijd bereikt dat hij sommige dingen misschien moet laten gaan. Het is tijd om terug te kijken op een mooi leven met bijzondere laatste momenten en misschien, ach misschien… Van Sauers neemt me mee in zijn verhalen bij zijn familieleden op de bank, maar ook observaties om hem heen. Hij kijkt naar naar de huidige tijdsgeest en bedenkt of hij daar nog inpast. De voorstelling heeft een bijzondere uitstraling… op een paar borden achterin verschijnen afbeeldingen die al dan niet bij het verhaal passen. Verder een leeg podium, een kruk, wat water en een pauze… jazeker: een pauze! Het lijkt allemaal anders, maar het is wederom een mooi staaltje verhalenvertellen. En dat met het lichaam en de mimiek passend bij een echt toneelspeler, een instrument wat hij als geen ander weet te bespelen. Echt een aanrader

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...