Rock4 – Don’t break the Rhythm

Rock4 – Don’t break the Rhythm

Gezien: De Meerse – 23-10-2015

Al jaren volg ik Close Harmony Accapella groepen. Ooit begonnen met Intermezzo, daarna Montezuma’s Revenge en de laatste jaren Rock4. Het hele jaar door bezoek ik veel cabaret- en standup comedy voorstellingen en af en toe wil je even wat anders zien. En ik vind het heerlijk om mijn gedachten te laten dwalen en onder de indruk zijn van muziek en de manier waarop een vocal groep dat weet op te pakken. Er is bijna geen vals spelen mogelijk. Het is slechts de stem en een klein arsenaal aan technische trukjes! Het is klein, breekbaar en indrukwekkend tegelijk.

Ik kan eigenlijk niet zoveel over de show vertellen, want het format van de voorstellingen die ik door de jaren heen van hen, maar ook andere formaties, gezien heb zijn altijd een mix van populaire en minder bekende nummer in een ander jasje of omgeschreven voor een vocale formatie. Dat is gewoon heel fijn, een avond in een theater de muziek je laten ontvoeren met hier en daar herkenningspunten. Heel fijn! Rock4 is een formatie die draait om de frontman Luc Devens. Herkenbare, lange man met een bijzonder gefocusde blik in zijn ogen op een podium en uitgesproken motoriek. Daarnaast is de formatie regelmatig veranderd, al leek
Luc Nelissen lange tijd ook een vaste factor. Die verdween het vorige programma maar is weer terug. De samenwerking tussen de twee Luc’s is fijn om te zien. Maar tot nu toe heb ik iedere keer van de programma’s van Rock4 zitten genieten.

 

Vergelijkbare meningen
Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider – Laten we eerlijk zijn
Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider – Laten we eerlijk zijn
Gezien: 7 februari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Wat een heerlijke voorstelling is “Laten we eerlijk zijn”! Een cabareteske toneelvoorstelling...
Piepschuim – Grote Woorden
Piepschuim – Grote Woorden
Gezien: 18 januari, Hal 60, Roelofarendsveen Wat is nog de waarheid? Wat kan je nog geloven? Ook al is de...
Rock4 – Abbey Road
Rock4 – Abbey Road
Gezien: 20 september, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Rock4 voor is een graag geziene gast in de theaters van Nederland. En...