Sjaak Bral – Vaarwel 2015

Sjaak Bral – Vaarwel 2015

Gezien: Sassenheim – 21-11-2015

Nu het 19e jaar speelt Sjaak Bral zijn Oudejaarsconferance… “Vaarwel 2015” waarin hij stil staat wat er in het afgelopen jaar is gebeurd in Nederland en de wereld. Hij deelt zijn kijk en uiteindelijk wordt het uitgezonden bij TV West. Ik ben in het verleden niet altijd een fan geweest van de voorstellingen van Bral, maar de laatste paar jaar kan ik erg genieten van zijn oudejaarsvoorstellingen. Het is een eerlijke verteller, met een zwaar haags accent, die af en toe bot verteld wat er volgens hem gebeurd is. Hij begeleid zichzelf daarbij niet onverdienstelijk begeleid op gitaar.

Ook dit jaar staat hij stil bij wat er gebeurd is. Net na Parijs staat dat natuurlijk centraal in het eerste gedeelte van de voorstelling waarna hij in rap tempo vele onderwerpen aanstipt. De manier van vertellen is bevlogen, hij is schreeuwt, hij fluistert en hij spreekt zijn hart. Het is gewoon leuk om erbij te zijn, om terug te kijken op het oude jaar en de grapdichtheid is zo hoog dat dat vanzelf goed komt.

 

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...