Radio Veronica’s Oudejaarsconference

Radio Veronica’s Oudejaarsconference

Gezien: Badaboom Aalsmeer – 23-12-2015

Het einde van het jaar is er… dan ga je oudejaarsconferences krijgen en ook Veronica heeft dit jaar zijn eerste Oudejaarsconference. En daarvoor hebben ze vier standup comedians gevraagd met de vraag om het afgelopen jaar muzikaal te fileren. En dat is toch voor de meeste wel buiten hun comfortzone en dat was af en toe te merken.

Wouter Monden startte met zijn jaar, ruim beïnvloed door zijn dochtertje, waardoor er een wat vertekend beeld ontstaat bij de begin van de show. Monden is al een paar jaar niet onverdienstelijk bezig als comedian. Een vriendelijke uitstraling met een fijne enthousiaste manier van vertellen staan als basis van zijn set.

Fuad Hassen (als schrijft Veronica liever Fiad) is voormalig finalist van Cameretten en winnaar van de Culture Comedy Award en tegenwoordig met zijn eigen voorstelling in de theaters. Een fijne drukke verteller die af en toe struikelt in zijn enthousiasme en het materiaal ligt toch (beetje merkbaar ook) buiten zijn normale verhalen.

Roel C Verburg komt als derde comedian en daar verwachte ik ook de meeste aansluiting bij. Omdat Roel ook al bij Veronica regelmatig actuele liedjes zingt en als performer ook op het podium staat met een gitaar en heel veel liedjes. En je ziet ook dat Roel in deze setting heel goed tot zijn recht weet te komen, ook omdat hij de kans heeft om veel muziek te maken en te spelen met muziek.

Afsluiter is Wilko Terwijn, oprichter van Badadboom en bekende speler in het comedy circuit. En ervaren met oudejaars, wat hij van 2002-2005 gedaan heeft en ook in 2012. Dus geen vreemde als het gaat om de actualiteiten te benoemen, maar ook bij hem zie je dat deze keuzes toch buiten de voor hem normale actualiteiten. Dat benoemt hij zelf ook! Maar door het in de vorm kan hij er toch zijn kennis en stijl in kwijt.

Was het een briljante avond? Nee! Heb ik mij vermaakt, jazeker! Erg leuk!

 

Vergelijkbare meningen
Reginald D Hunter
Reginald D Hunter
Gezien: 10 november, Toomler, Amsterdam Reginald D Hunter is een inmiddels een gevestigde naam in de comedyscene in Engeland en...
Arie & Silvester – Wie?!
Arie & Silvester – Wie?!
Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de...
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Gezien: 29 maart 2018, Alphen aan de Rijn Een bekende verschijning op de Nederlandse podia is terug. Eric van Sauers,...