Oeloek – OpSchmùck

Oeloek – OpSchmùck

Gezien: Alphen a/d Rijn – 23-1-2016

Ohhh… wat een heerlijke fijne energie spat er van dat podium af. En dat terwijl ik er enerzijds vol vertrouwen, anderzijds met een licht nerveuze nieuwsgierigheid in stapte. Want hoe kan een voorstelling enerzijds vier sterren recensies binnen halen terwijl er anderzijds één ster word gegeven op dezelfde première. Oeloek is nu toe aan hun derde programma en de viermansformatie bestaat uit een groep getalenteerde jonge honden! Dus ik moest ze wel zien…

Het is donker, er is slechts een beetje licht en de eerste visuele traktatie komt al binnen. Door middel van goed licht, bijzondere props en goede kadering… we verlaten werkelijk de wereld! En daarna volgt er een ware take-off van het programma. In een rap tempo volgen sketches over crematies, 112 belletjes, vuilniszakken, kermissen en een kinderverhaaltje elkaar op. De ene keer lopen ze soepel in elkaar over, een andere keer moet er meer voor gebeuren, maar de energie van de spelers spat er heerlijk vanaf! Of het nu ingetogen spel is of juist een expressieve knaller, de voorstelling draagt het allemaal in zich! Muziek, geluidinstrumenten, zang zijn allemaal ondersteunend aan de sketches van de voorstelling waarbij de mooie zang af en toe het onderspit lijkt te delven aan het visuele aspect. En niet alle onderdelen zijn 100% spot on, maar het zijn slechts schoonheidsfoutjes in het geheel. Ik ben naar buiten gelopen als een blijer mens, ik heb genoten van Oeloek en ik kan alleen maar constateren dat die ene ster een foutje was, maar ach, foutjes maken we allemaal!

 

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...