Film – The Revenant (2015)

Film – The Revenant (2015)

Gezien: 7-2-2016 / The Revenant / Acteurs: Leonardo DiCaprio , Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter. L / Regie: Alejandro G. Iñárritu

Ook ik moet er aan geloven, na de aankondigingen in de bioscoop, op televisie en de nominaties bij de Oscars. Enthousiast vertrokken naar de film “The Revenant”. Misschien een klein stukje achtergrond (normaal schrijf ik niet over films) over mijn filmsmaak. Als fotograaf wordt ik heel bij van het cinegrafisch geheel aan beelden, uitsneden en locaties. Als filmkijker hou ik heel erg van actie en vaart. En als mens wil vind ik het fijn om vermaakt te worden. Een goede film tikt ieder element voor mij aan.

Wat ik vond van The Revenant. Dat weet ik eigenlijk niet! Ik heb met veel ontzag zitten kijken naar de beelden. De vorm van filmen (veel close up, de flow in actie scenes, maar ook veel uitgestrekte landschappen) sprak mij erg aan, betrok mij bij het verhaal. De eenzaamheid van kleine mensen in grote bossen of uitgestrekte vlaktes, de hectiek in de gevechten. Erg mooi. De muziek trok mij ook dieper in het verhaal. Het was sterk acteerwerk van de spelers, waarbij juist in de close ups ruimte was voor het kleine spel in mimiek. Al met al was ik daar erg over te spreken!

Maar… er is een maar. Het verhaal wat verteld wordt was niet lang genoeg voor 2,5 uur vertellen. Op een gegeven moment voel je gewoon dat de rek in de film je raakt. Dit verhaal, hoe indrukwekkend ook, had verteld kunnen worden in 60 minuten zonder dat je het gevoel had gehad veel van het verhaal te verliezen. En dat is zo jammer, want daardoor wordt het een trage natuurfilm die je ziet. En hoe goed de rest ook is, dat blijft toch in mijn hoofd ronddraaien als ik denk aan de film. Ik heb mij niet verveeld, maar ik was ook niet onder de indruk.

Vergelijkbare meningen
Seizoen presentaties
Seizoen presentaties
Tegenwoordig hebben bijna alle theaters een seizoen presentatie. Meerdere artiesten uit het komende programma komen een korte impressie geven van...
Boek – The Moneyless Man – Mark Boyle
Boek – The Moneyless Man – Mark Boyle
Af en toe lees je een non-fictie boek wat je tot denken aanzet. The Moneyless Man van Mark Boyle is...