Boek – The Moneyless Man – Mark Boyle

Boek – The Moneyless Man – Mark Boyle

Af en toe lees je een non-fictie boek wat je tot denken aanzet. The Moneyless Man van Mark Boyle is zo’n boek. Het beschrijft het jaar dat Mark Boyle besloot om zonder geld door het leven te gaan. Ooit begonnen als een uitspraak voor de grap begon het idee toch wortel te schieten in zijn geest. Daarna, op “Buy Nothing Day” start hij met zijn jaar zonder geld te leven. Hij heeft een paar basis investeringen gedaan, maar met een korte set aan regels waaraan hij zich wil houden start zijn jaar zonder een cent te hebben, te verdienen of uit te geven. Wil hij wat kopen? Dan zal hij een deal moeten sluiten met de persoon die het heeft en een tegenprestatie daarvoor leveren. Dat kan een dag klussen zijn of iets anders.

The Moneyless Man is een prettig geschreven boek wat een hoop tips voor en gedachtes over geldloos leven. Maar het is meer, het is de basis van een soort manifest over hoe de wereld eruit zou kunnen zien zonder geld. Het is nergens betweterig of belerend, maar als het je aanspreek geeft het je voldoende handvatten om zelf te kijken naar je eigen situatie of omgeving. Waarom doe jij de dingen die je doet, wat kost het, wat levert het op en hoe motiveert het je. En wat zijn jouw eigen mogelijkheden om jezelf wat onafhankelijker te maken van anderen, je ecologische voetafdruk te verkleinen, etc. Het is een fijn boek om te lezen met een soort van permanente positieve toon, hoewel je de problemen wel door het boek heen leest.

Vergelijkbare meningen
Seizoen presentaties
Seizoen presentaties
Tegenwoordig hebben bijna alle theaters een seizoen presentatie. Meerdere artiesten uit het komende programma komen een korte impressie geven van...
Film – The Revenant (2015)
Film – The Revenant (2015)
Gezien: 7-2-2016 / The Revenant / Acteurs: Leonardo DiCaprio , Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter. L / Regie: Alejandro...