Peter Pannenkoek – Zacht van Binnen

Peter Pannenkoek – Zacht van Binnen

Gezien: Alkmaar – 19-05-2016

“Zacht van Binnen” is het eerste programma van Peter Pannenkoek in de Nederlandse theaters. Peter Pannenkoek, zoon van regisseur Jop Pannenkoek, begon als standup comedian bij het gezelschap Comedytrain. Van daar uit won hij in 2006 het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours en speelde mee in veel televisie comedyprogramma’s. Maar hij is bij het grote publiek bekend geworden als weekafsluiter bij DWDD van de VARA. En vanaf dit seizoen staat hij in de theaters met “Zacht van Binnen”, een eclectisch programma rondom zijn angsten en dromen in het leven. Hij verteld over zijn leven, zijn liefdes, zijn frustratie en zijn observaties.

Peter heeft in zijn verhalen altijd iets liefs en iets naars. Als hij begin te spreken lijkt een aardige man, maar als de verhalen ontwikkelen zit er altijd wel een naar scherp randje en tegen de tijd dat de voorstelling de pauze in gaat ben je er als kijker van overtuigd dat Peter Pannenkoek geen aardige jongen is. Hij is slim, hij is innemend en hij is naar! Het geeft je als kijker een heerlijk ongemakkelijk gevoel waarbij je enerzijds mee wilt bewegen in zijn verhalen, maar anderzijds op gepaste afstand wil blijven omdat je vermoed dat er onder het laagje van de op die vriendelijke glimlach iets naars verborgen ligt. Dat brengt, in combinatie met de veelheid van uitstapjes in het verhaal, de kijken regelmatig op het verkeerde been en een voorstelling die intrigerend is om naar te kijken.

Al met al een fijn en lekker avondje uit… enerzijds anders dan dat je mogelijk op basis van de DWDD mag verwachten, anderzijds wel begrijpend waar de columns vandaan komen.

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...