Lebbis – De Paardenpoetser

Lebbis – De Paardenpoetser

Gezien: Gouda – 14 – 05 – 2016

De Paardenpoetser is de nieuwe voorstelling van Lebbis. Hans Sibbel, onderdeel van het duo Lebbis & Jansen, staat na een korte tijd afwezig weer op de podia van Nederland met zijn scherpe kijk op de wereld. In een mooi decor dat om hem heen staat opgebouwd kijkt hij terug naar zijn afwezigheid op de b├╝hne, maar ook naar wat er nu gebeurt. Zijn verhalen gaan over politiek, vluchtelingen, eerlijkheid van mensen, maar ook over zijn eigen perikelen. Het is fijn om hem weer op de theaterpodia te zien.

De voorstelling is een mooie caleidoscoop van onderwerpen maar wel in de voor hem herkenbare stijl. Hij is staat om complexe materie te vertalen in behapbare brokken, duidelijke voorbeelden en snoeiharde grappen. En daar ligt zijn kracht ook. Hij blijft een verhalenverteller die af en toe rustig in een stoel met een wijntje zit te vertellen en het andere moment schuimbekkend op het podium staat af te geven op de wereld. En juist die contradictie tussen die twee uiterste geeft de voorstelling zijn dynamiek, maar de inhoud zorgt dat het een sterke voorstelling wordt. Mooie verhalen door een bijzonder mooi mens die niet te beroerd is om zichzelf regelmatig op de borst te kloppen. Lijkt mij een aanrader om te gaan zien!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...