Jimmy Carr – Funny Business

Jimmy Carr – Funny Business

Gezien: 9 oktober 2016, Nieuwe Luxor

Wat kan ik zeggen van Jimmy Carr? Jimmy Carr is in Engeland de bekendste ‘stick comedian’ die er is. Een stick comedian is iemand die zijn carriere op de buhne normaal vult met oneliners of hele korte grappen. Een waar grappen kanon dus eigenlijk. Max Tailleur, maar dan sneller met minder ruis in de verhalen. En Jimmy Carr is dus in Engeland zo’n grappenkanon!

Funny Business

En dat is “Funny Business” niet heel anders. De show, die eigenlijk qua vorm in in de afgelopen jaren met voorgaande programma’s niet veranderd, begint met een powerpoint om het publiek alvast wat op te warmen met een paar grappen. Vervolgens komt daar Jimmy Carr op in een verder kaal podium om een spervuur aan grappen aan te leggen en af te knallen. En deze zelfbenoemde plastic paddy doet dat zeker niet onverdienstelijk. Want naast zijn ‘standaard’ materiaal zitten er heel veel publiek interacties tussen waardoor de kijker toch elke keer weer een bijzonder lokale voorstelling voorgeschoteld krijgt.

In de lijn van de voorstelling zijn er een aantal rustmomenten ingepast. Een moment waarin Jimmy Carr achter het bureau gaat zitten wat op de zijkant van het podium gaat zitten en daar een aantal cartoons laat zien waarin hijzelf (of een cartoon versie van hem natuurlijk) de hoofdrol speelt. Wederom een serie van oneliners, maar nu grafisch ondersteund. Verder zijn er nog interacties waarin gewoon ‘lekkere’ gesprekken met het publieks plaatsvinden. En als klap op de vuurpijl een kans voor alle inzittenden in de zaal om te reageren. Want in de pauze en voorafgaand op de voorstelling wordt er op de schermen een 06 nummer getoond waar je je sms-berichten naartoe kan sturen. En daar maakt de comedian een selectie uit waarop hij am publiek kan reageren (en voorleest). Dat zorgt voor een leuk aantal extra interacties en goede fijne grappen. En af en toe zie je de comedian op het podium zich echt even achter de oren krabben… dat is ook mooi!

Al met al een gelikte voorstelling waarbij je krijgt wat je mag verwachten… veel goede grappen! En ja, hij zit er wel eens naast, maar de volgende grap is al onderweg, dus dat komt wel goed!

Vergelijkbare meningen
Reginald D Hunter
Reginald D Hunter
Gezien: 10 november, Toomler, Amsterdam Reginald D Hunter is een inmiddels een gevestigde naam in de comedyscene in Engeland en...
Arie & Silvester – Wie?!
Arie & Silvester – Wie?!
Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de...
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Gezien: 29 maart 2018, Alphen aan de Rijn Een bekende verschijning op de Nederlandse podia is terug. Eric van Sauers,...