Kiki Schippers – Wie Kijkt?!

Kiki Schippers – Wie Kijkt?!

Gezien: 2 december 2016, Amstelveen

Kiki Schippers is de ontwapenende, lachende, wat onhandige, dame die slimme liedjes zingt in een breekbaar persoonlijk verhaal waarin zeker gelachen wordt. Of zoals ze zelf het programma heeft genoemd: Wie Kijkt!

Ze is een oud studente van Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch en won in 2014 zowel de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. In haar jury rapport toe stond ‘Kiki stelt zich kwetsbaar op en opent met een mooi ingetogen en gedurfd a capella lied waarmee ze direct indruk maakt. Ze toont lef.’

En dat doet ze nog steeds. Want de voorstelling “Wie Kijkt!” is eigenlijk een mooi, ingetogen en kwetsbaar verhaal rondom haar relatie. Maar het is een verhaal wat zich tussen neus en lippen door ontwikkeld. Regelmatig bekruipt het gevoel alsof we bij elkaar op de koffie zijn waarbij we gezellig praten over hoe het gaat. Het schuurt, het raakt en het lacht. Het is een fijn verhaal waarin we samen vertellen. Het publiek zijn toehoorders en regelmatig worden ze betrokken in de voorstelling om het verhaal te verdiepen. En natuurlijk de zang, iets wat niet kan uitblijven. Ik had de losse nummers op de CD al gehoord en via youtube en toch klonken ze me bijna als nieuw in de oren omdat ze zo mooi op hun plek vielen in de voorstelling. En ook dat is blijkbaar Kiki Schippers. Dat mooie verhaal, mooi illustreren met mooie muziek.

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...