Martijn Koning – Koning van de lach

Martijn Koning – Koning van de lach

Gezien: 14 januari 2017, IJmuiden

Martijn Koning blijf een fascinerende man om naar te kijken. Een sterke man met een mooie haakse kin, maar ook een man die een slim verhaal weet te vertellen. En dat verhaal heeft net genoeg een absurdistisch randje om je even ongemakkelijk te laten voelen.

Ontwapend met een brede glimlach staat hij op een bijna leeg podium. Het decor, wat allang af is natuurlijk, kon er even niet bij. Maar eigenlijk heeft hij niet meer nodig dan een microfoon en wat glaasjes water. Want er volgt een waterval van woorden, idee├źn, gedachten en fantasie├źn verpakt in anekdotes, nieuwsfeiten en verhalen. Als vissen volgen wij de rivier en laten ons genadeloos meevoeren over die waterval. Want je blijft echt aan zijn lippen hangen. Het zijn de slimme gedachtes, maar ook ook de kleine plaagstootjes die het juist bijdragen aan de charme van Koning.

In alles zie je dat dit Comedytrainlid echt een comedian is. In de talloze eindemaandsvoorstellingen die Martijn Koning in Toomler deed, maar ook in de vele andere comedy voorstellingen blijft hij zoeken naar nieuw materiaal. En hoewel de grote lijnen van de voorstelling ongetwijfeld vast staan kan ik mij voorstellen dat de bezoekers de avond ervoor of erna toch een andere voorstelling gezien hebben. Het arsenaal dat hij heeft zorgt ervoor dat hij op veel omstandigheden kan inspringen. En dat zorgt bij de kijker voor een mooie en vreselijk leuke avond!

Vergelijkbare meningen
Reginald D Hunter
Reginald D Hunter
Gezien: 10 november, Toomler, Amsterdam Reginald D Hunter is een inmiddels een gevestigde naam in de comedyscene in Engeland en...
Arie & Silvester – Wie?!
Arie & Silvester – Wie?!
Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de...
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Eric van Sauers – De lief en leed tour
Gezien: 29 maart 2018, Alphen aan de Rijn Een bekende verschijning op de Nederlandse podia is terug. Eric van Sauers,...