Kirsten van Teijn – Zalf

Kirsten van Teijn – Zalf

Gezien: 17 maart 2017 – Cascade, Hendrik Ido Ambacht

Kirsten van Teijn is afkomstig van de Koningstheateracademie in Den Bosch. Een hele goede springplank voor veel nieuwe namen uit het circuit. En hierbij is Kirsten ook geen uitzondering. Want met haar voorstelling Zalf weet ze zichzelf wederom op de kaart te zetten als een bijzondere theaterpersoonlijkheid.

Want het gaat in Zalf niet alleen maar om het verhaal, het gaat om het totaal plaatje. Ik had bij deze voorstelling het gevoel alsof het verhaal van ze je probeert te vertellen wat meer op de achtergrond ligt. Het lijkt wat meer om de vorm te gaan, het persoonlijke verhaal voorrang te geven, het publiek misschien een beetje wegjagen en weer terug proberen te winnen. Ze speeltĀ  meer met de theaterwetten, wat alleen maar spannend is om te zien en meer een uitdaging om te doorgronden.

Zalf van Kirsten van Teijn gaat over … gaat over Kirsten! Over alles wat ze meemaakt momenteel en in het verleden. Het gaat over relaties, over contact met mensen, over typetjes en over aandoeningen. Want het is een persoonlijk verhaal, wat mogelijk hier en daar voor een theaterbezoeker wat ongemak en jeuk kan opleveren. In geuren en kleuren staat ze alles te vertellen, maar de vorm lijkt het bij deze voorstelling te winnen qua aandacht. Want hoe leuk en bijzonder de verhalen zijn, het gaat hier om de mens in al haar facetten die op het podium staat, springt, stampt, buigt en af en toe breekt. Kirsten is zo iemand die zichzelf lelijk durft te maken, in houding en mimiek. En dat levert een bijzonder mooi plaatje op! Op basis van haar eerder voorstelling is deze voorstelling niet wat ik verwacht had, daar ben ik eerlijk over. Maar ik heb mij geen moment verveeld in de veels te rustige zaal. Want dit moeten meer mensen zien!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...