Kiki Schippers & Band

Kiki Schippers & Band

Gezien: 30 september, Westlandtheater, Naaldwijk

Het zou een leugen zijn als ik niet zou bekennen dat ik een fan ben van Kiki. Kiki heeft namelijk een manier van ontwapenend op een podium staan waarmee de grootste azijnpisser een vriendelijk mens wordt. Want het is een combinatie van mooie verhalen, goede muziek en inhoud. Iets wat ik graag zie op een podium.

In Kiki Schippers & Band staat ze niet langer alleen op het podium, maar ondersteund door een band van drie. Getalenteerde muzikanten waarmee ze al ervaring had opgedaan tijdens De Parade. En daar is ook het plan ontstaan om de muziek die ze schreef door te vertalen naar het theater. En is het een waar genot om daarbij te zitten. Natuurlijk is Kiki een steengoede zangeres, maar nu met een voller geluid vanuit de band maakt het nog meer een genot om naar te luisteren. De beleving van de liedjes, want iets anders kan ik het momenteel niet benoemen, zorgt ervoor dat je al luisteraar erin getrokken wordt.

Deze avond was het in de kleine zaal van het theater en ik sta nog in dubio. Want enerzijds is de kracht van de performance groot genoeg om een grote zaal te voeden, maar ik moet eerlijk zeggen dat het iets bijzonders was om in een kleine zaal ondergedompeld te worden in het ‘auditieve geweld’ van zo’n mooie voorstelling. U begrijpt, ik ben blij naar huis gegaan en volgens mij de rest van de zaal ook!

Foto: Jaap Reedijk

Vergelijkbare meningen
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Gezien: 27 januari 2019, Cultuurkoepel, Heilloo Wat een mooie middag was dat. In de Cultuur Koepel in Heiloo werd stilgestaan...
Paul de Munnink – Goed Jaar
Paul de Munnink – Goed Jaar
Gezien: 26 januari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Op de buhne staat Paul de Munnik solo. Nou ja, dat is...
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Gezien: 21 oktober, Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen Andermans Veren Live stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Natuurlijk ken...