Kees van Amstel – De man die ik niet wilde worden

Kees van Amstel – De man die ik niet wilde worden

Gezien: 6 oktober, Het Onderdak, Sassenheim

Wat een fijne voorstelling! Ik ken Kees van Amstel van toen hij net was aangenomen in Toomler en in die tussentijd is hij zo enorm gegroeid. Kijk, het heeft een reden dat Kees daar is aangekomen en niet alleen om zijn enorme standup comedy kennis. Maar Kees is een hele fijne betrokken verteller waarin vaak de passie doorklinkt in zijn manier van spreken. Dat is wat een publiek weet te boeien en ook in deze voorstelling.

Kees van Amstel is lid van Comedytrain, speelt al geruime tijd solo, schrijver bij Dit Was Het Nieuws, betrokken bij Klikbeet en columnist bij De Niews B.V.. Hij heeft zijn schrijverstalent kunnen aanscherpen in de afgelopen jaren door middel van veel optredens, bijvoorbeeld ook bij Spijkers met Koppen. Kees is comedian en onderwijzer. Maar in zijn manier van vertellen proef je gewoon dat hij ook in het onderwijs gewoon verhalen vertelt. In “De man die ik niet wilde worden” is hij ondersteund door een hele ervaren regisseur, namelijk Hans Sibbel (Lebbis). En dat is de merken in de stijl waarin hij verteld. Het zijn niet zomaar verhalen, maar het zijn slimme verhalen waarin de boodschap duidelijk te horen is.

Maar in de stijl van Kees zijn er ook korte afwisselingen binnen een grotere verhaallijn. Helaas was de zaal deze avond niet geheel vol en waren ze zeer afwachtend, wat ten onrechte was, want als een voorstelling is hij ijzersterk. Er is een mooie opbouw van kleinere en grotere verhaallijnen, links naar zijn eigen leven en het eindigt in een verhaal waarvan je de afloop weet, maar wat je op het puntje van je stoel weet te krijgen. En dat blijf bij iedereen knap om te zien.

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...