Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet

Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet

Gezien: 21 oktober, Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen

Andermans Veren Live stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Natuurlijk ken ik het programma Andermans Veren van Kick van der Veer als cabaretfan al heel erg lang en ik was toen ik de eerste keer hoorde van Andermans Veren Live verkocht aan het concept. Een kleine groep veelzijdige artiesten onder bezielende leiding van Johan Hoogeboom en Bas Marée die door het land trekken met een aantal mooie liederen rondom een thema. De kleinkunst geschiedenis van ons land is rijk en diep genoeg om daar een mooie avond van te maken. En natuurlijk is Kick van der Veer, als kenner van die kleinkunst geschiedenis, betrokken bij de voorbereiding van die avonden.

Maar hoewel het concept nu al een aantal jaren loopt ben ik er nog nooit geweest. Het verdween weer van mijn netvlies, data kwamen niet goed uit, te ver weg… eigenlijk te veel rare stomme redenen waar om ik er nog niet geweest was. Dus ik was blij dat ik toevallig even op Cabagenda keek en ineens zag dat ze in de buurt speelde. Dus niet getwijfeld en vertrokken naar het altijd mooie Waddixveen waar er een totaal nieuw theater is ontstaan.

Andermans Veren Live bestaat nu uit Johan Hoogeboom, Dorien Haan, Matthias Valk, Bas Marée en Maria Noë. Een mooie verzameling van goed artiesten die samen de buhne op stapt. Het is een rommelig begin als het publiek de zaal in loopt en de artiesten op het podium de laatste hand leggen aan aankleding van omgeving en zichzelf. En daarmee wordt de toon voor de avond gezet. Een ontspannen avond waarbij de interactie met het publiek niet geschuwd word. En de reden waarom we er zijn: Een rijk geschakeerd scala aan mooie liederen uitgevoerd door een sterke cast. Want daarvoor zijn we toch gekomen en dat is ook wat we krijgen. En in “Er mag zovéel niet” staan de taboe en de wijzende vingers in de spotlight! Een dankbaar onderwerp van alle tijden! En ik heb een avond zitten genieten, zeker toen we afsloten met “Mens durf te leven”, wat het lijflied is van mijn goede vriend van Zwartekat.nl en juist het voorbeeld dat alles mag als je maar niet saai wordt! En dat is het die avond zeker niet geweest. Heerlijk genieten, lekker meezingen, achteroverleunen met je ogen dicht, of op stevig in de zitting met focus op het podium. Alles komt aan bod bij Andermans Veren Live!

Vergelijkbare meningen
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Gezien: 27 januari 2019, Cultuurkoepel, Heilloo Wat een mooie middag was dat. In de Cultuur Koepel in Heiloo werd stilgestaan...
Paul de Munnink – Goed Jaar
Paul de Munnink – Goed Jaar
Gezien: 26 januari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Op de buhne staat Paul de Munnik solo. Nou ja, dat is...
Kiki Schippers & Band
Kiki Schippers & Band
Gezien: 30 september, Westlandtheater, Naaldwijk Het zou een leugen zijn als ik niet zou bekennen dat ik een fan ben...