Eric van Sauers – De lief en leed tour

Eric van Sauers – De lief en leed tour

Gezien: 29 maart 2018, Alphen aan de Rijn

Een bekende verschijning op de Nederlandse podia is terug. Eric van Sauers, een tijdje weg, is terug in “De Lief en Leed Tour” in een setting die meer aan standup comedy doet denken dan aan cabaret. Een podium waarin de microfoonstandaard en microfoon centraal lijken te staan in zijn verhaal. En dat verhaal dat wordt door van Sauers heerlijk verteld. Een mooie stem, diepgang en ondertussen voel je duidelijk als er frustratie of irritatie onder de lagen van het verhaal nog even wat doorsuddert.

Toch is De Lief en Leed Tour meer dan een aaneenschakeling van verhalen. Van Sauers zoekt naar de weerbastigheid en het vertrouwen van de mensheid. Ondanks alle tegenslagen in het leven toch altijd maar weer door willen gaan en de moed erin houden. Een mooie gedachte die door de hele voorstelling heen verweven zit en een paar keer letterlijk zijn plek vind in de verhalen. De voorstelling is zeker gemaakt om te lachen, waarmee het vaak dichter bij standup comedy lijkt te zitten dan cabaret. De verhalen zijn anekdotisch, voorzien van een goede punchline en sluiten vaak naadloos op elkaar aan. En weten de bezoeker bij de les te houden. De duidelijke moraal van het verhaal is er misschien niet, maar de boodschap is wel duidelijk.

De frustratie is op de kleine dingen in het leven, de grotere thema’s lijkt voor veel van ons ver van ons bed te liggen. De herkenbaarheid van de voorstelling is daarom ook erg groot en zorgt ervoor dat de bezoeker meegenomen wordt in de voorstelling. En fijn gevoel onder bekwaam leiderschap van de meester verteller en goede speler voorin de zaal. De Lief en Leed Tour is een mooie voorstelling waarin het genieten voorop lijkt te staan en de terugkeer van Van Sauers een mooie instap geeft.

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...