Rock4 – Abbey Road

Rock4 – Abbey Road

Gezien: 20 september, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk

Rock4 voor is een graag geziene gast in de theaters van Nederland. En hun tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 staat in het teken van Lennon, McCartney, Harrison en Starr: The Beatles. En in het bijzonder het 50 jarig jubileum van ‘Abbey Road’, het legendarische album uit 1969. En tijdens zo’n voorstelling wordt dan opvallend duidelijk hoeveel bekende nummers, maar ook onbekende nummers het viertal gemaakt heeft.

De a capella formatie Rock4 toert er aardig op los in Nederland en West Europa met hun voorstellingen waarin ze actief bezig zijn met het herschikken van bestaande nummer om aan te sluiten met de vier unieke stemmen in de gelederen. De vier mannen, waarbij Luc Devens door de jaren heen de enige constante is gebleven. Met zijn wijde range in stemgeluid weet hij bijna ieder nummer bijzonder te vertolken, samen met de huidige bezetting met Miklós Németh (bas), Luc Nelissen (bariton en percussie) en Lucas Blommers (all round). De voorstelling heeft het gevoel van een intiem concert waarbij de vermakelijke small talk (zeker niet volwassen genoeg voor cabaret) bijdraagt aan bijzondere voorstelling. Daarbij wordt er achtergrond gegeven bij de formatie, de Beatles, het album en de tijdgeest. Dat maakt het een toegankelijke voorstelling ook voor de niet Beatles kenners in de zaal.

Maar een avond van Rock4 bezoek je toch vanwege de mooie muziek. Want, ja er is een mooi decor, er is nagedacht over plaatsing en choreografie, maar uiteindelijk draait het om de harmonie tussen een viertal bijzonder geschoolde stemmen. En daarin stelt Rock4 wederom niet teleur, want wat een mooie voorstelling is het weer geworden. Opvallend voor mij om te ontdekken hoe weinig Beatles nummers ik eigenlijk ken, maar verder is het van kop tot staart genieten van heerlijke muziek, mooie stemmen en een mooi verhaal.

En na de voorstelling (en op hun website) zijn de CD’s van de voorstellingen te verkrijgen!

Vergelijkbare meningen
Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider – Laten we eerlijk zijn
Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider – Laten we eerlijk zijn
Gezien: 7 februari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Wat een heerlijke voorstelling is “Laten we eerlijk zijn”! Een cabareteske toneelvoorstelling...
Piepschuim – Grote Woorden
Piepschuim – Grote Woorden
Gezien: 18 januari, Hal 60, Roelofarendsveen Wat is nog de waarheid? Wat kan je nog geloven? Ook al is de...
Open podia
Open podia
Iets heel anders. Maar ik sta onregelmatig ook zelf op het podium. Voor mij is het een stukje aandacht natuurlijk,...