Arie & Silvester – Wie?!

Arie & Silvester – Wie?!

Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk

Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de planken met hun voorstelling “Wie?!”. Aangekondigd als een “Best of… ” voorstelling maakt het zijn naam zeker waar. Terugkijkend op hun carrière tot de laaste show kijken ze naar de leuke onderdelen van hun voorstellingen en brengen die met aanpassingen op gebied van inhoud en techniek weer ten tonele. En dat levert een leuke voorstelling op waarbij herkenning voor de Arie & Silvester fans voorop staat. En voor de nieuwe kijkers is het een waar audio-visueel feest op de buhne.

Arie & Silvester zijn al 10 jaar geleden gestopt na De Grote Spektakel Show waarna beide heren hun solo carierre begonnen. Arie Koomen met televisie werk, een solo voorstelling, een einde jaars en projecten met Edo Brunner. Silvester met solo voorstellingen en diverse samenwerkingen. En beide bleven regelmatig te vinden als standup comedians, in hetzelfde beroep waarmee ze jaren geleden bij elkaar zijn gekomen en waarmee ze doorstoomden naar Cameretten om daarmee zich te vestigen in Theaterland. Wat er volgde waren 7 theaterprogramma’s tot in 2007 de aankondiging dat het duo uit elkaar ging. En in 2018 zijn ze weer terug!

En zoals je van Arie & Silvester mag verwachten is het geen voorstelling over dieper liggende problemen, maatschappelijke onrust, moraliteit en meer van die dure termen. Het is recht voor zijn raap lachen, waarbij ze liever de klappen uitdelen dan incasseren en ze het liefst schoppen tegen heilige huisjes. Politieke correctheid is ver te zoeken en ook in de nieuwe versies van de beste sketches zal je die niet tegenkomen. Het zijn nog steeds gamers, filmnerds en comedians… en dat zie je overal in de voorstelling terugkomen. En feest van herkenning voor de echte Arie & Silvesterfans dus! 😀

 

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...