Yora Rienstra – Eerlijk gezegd

Yora Rienstra – Eerlijk gezegd

Gezien: 19 januari, Castellum, Alphen a/d Rijn

De voorstelling “Eerlijk gezegd” van Yora Rienstra is een mooie verhalende voorstelling over dingen aangaan waar je mogelijk bang voor bent. Maar ook over het omgaan met angsten die je leven onomkeerbaar kunnen beïnvloeden. Een vertelling mooi mooie liederen om op de juiste momenten te verdiepen! Een voorstelling waarbij je niet op het puntje van je stoel zit, maar waar af en toe de façade van succes even wegvalt en de menselijke natuur de overhand neemt.

Yora Rienstra won in 2009 het Amsterdams Kleinkunst Festival en sindsdien heeft zij 3 cabaretvoorstellingen gemaakt en een toneelvoorstelling. Ze is in staat om mooi een verhaal te vertellen, in de huid van een typetje te kruipen, ingetogen of juist vol emotie een lied te zingen. En ze is niet bang om met haar expressie in lijf en leden te spelen, zo geeft haar gezicht  mooi invulling aan iedere emotie die ze tegenkomt. Ruud Buurman zei het het best “Yora Rienstra is leuk om naar te kijken.”

De voorstelling begint met haar sabbatical die ze nam na haar derde cabaretprogramma en vanuit haar vertelling splits het verhaal zich in een drietal grote verhaallijnen uit. De thuissituatie waar ze als lesbische moeder van 2 kinderen met exen en huidige partner om moet gaan. De grote kans om een toneelmonoloog te spelen van een bestseller en in het verlengde daarvan het bezoek aan een Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. De verhalen gaan moeiteloos door elkaar heen zonder dat het verwarrend voor de kijker is waar je je nu bevind. Het gemak waarmee Rienstra de verhalen verteld, door elkaar weeft en luchtig weet te houden terwijl er er best een aantal zware thema’s onder liggen is fijn om te zien. En hoewel het niet al te veel te schaterlachen is zit het publiek toch met een lach te kijken. Zoals al gezegd een mooie breekbare voorstelling.

Vergelijkbare meningen
Peter Heerschop – Minister van Enthousiasme
Peter Heerschop – Minister van Enthousiasme
Gezien: 11 januari, De Meerse, Hoofddorp De Minister van Enthousiasme komt naar u toe dit seizoen, zelfbenoemd door Peter Heerschop...
Arie & Silvester – Wie?!
Arie & Silvester – Wie?!
Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de...
Lebbis – De bovengrens
Lebbis – De bovengrens
Gezien: 26 mei, Heerhugowaard Met De Bovengrens laat Lebbis weer eens zien hoe getalenteerd deze man is. Het is een...
Laat zien
Verberg