Paul de Munnink – Goed Jaar

Paul de Munnink – Goed Jaar

Gezien: 26 januari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk

Op de buhne staat Paul de Munnik solo. Nou ja, dat is niet helemaal waar, want hij wordt op gitaar (o.a.) begeleid door Wouter Planteijdt. Een sterke opening waarin De Munnink zich laat gaan gaat over naar een mooi programma. Planteijdt die zich ontpopt als een begeleider plus en De Munnink die verteld via liederen.

Natuurlijk is Paul de Munnink geen onbekend op de buhnes van Nederland. Begon het ooit voorzichtig met Thomas Acda in de kleine zaaltjes, kwam de doorbraak toen ze met hun eerste album kwamen. En toen, toen ging het hard. De kleine zaaltjes werden te klein, de grote zalen ook en ze begonnen hun kenmerkende vertellende vleugels uit te slaan ook buiten het cabaret zoals de samenwerking met Van Dik Hout (De Poemas) of Ren Lenny Ren wat een ander soort theater was. Acda en De Munnink kenmerkte zich door het vertellen van verhalen. Diepte geven in een enkele zin en dat zie je ook nu nog terug als het om de voorstelling “Goed Jaar” gaat.

Een avond mooie verhalen, verteld achter een piano, of met een gitaar achter de microfoon. Een mooie, intieme voorstelling. Waarbij het luisterend oor gecomplimenteerd word met mooie gedachtes. Een fijne avond.

Vergelijkbare meningen
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten
Gezien: 27 januari 2019, Cultuurkoepel, Heilloo Wat een mooie middag was dat. In de Cultuur Koepel in Heiloo werd stilgestaan...
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Gezien: 21 oktober, Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen Andermans Veren Live stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Natuurlijk ken...
Kiki Schippers & Band
Kiki Schippers & Band
Gezien: 30 september, Westlandtheater, Naaldwijk Het zou een leugen zijn als ik niet zou bekennen dat ik een fan ben...