Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten

Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten

Gezien: 27 januari 2019, Cultuurkoepel, Heilloo

Wat een mooie middag was dat. In de Cultuur Koepel in Heiloo werd stilgestaan bij het leven van Maarten van Roozendaal. Een mooi blik aan artiesten is opengetrokken om het verhaal van Maarten te vertellen en te bezingen. Hans Sibbel is de spreekstal meester die aan de hand anekdotes en mooie verhalen ons door de middag van indrukwekkende muziek loodst.

Want dat is het natuurlijk vooral. Het is een verzameling van sterke stemmen die de mooie muziek van Maarten van Roozendaal vertolken. Natuurlijk ieder op hun eigen manier, maar de kracht van de teksten en muziek blijft bestaan. Het is opvallend dat de nalatenschap overeind blijft staan zonder dat bijzondere en kenmerkende stemgeluid van Maarten zelf.

En het blijft ook bijzonder om te zien dat de teksten en muziek van Maarten, hoe fantastisch ook gezongen door de heren, zo mooi passen bij de stemmen van vrouwen. Of dat nu op die middag was bij Lucretia van der Vloot of een tijdje terug door Elke Vierveijzer. Maar voor deze voorstelling maakte dat niet uit, het was Op en Top Maarten.

Vergelijkbare meningen
Paul de Munnink – Goed Jaar
Paul de Munnink – Goed Jaar
Gezien: 26 januari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Op de buhne staat Paul de Munnik solo. Nou ja, dat is...
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet
Gezien: 21 oktober, Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen Andermans Veren Live stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Natuurlijk ken...
Kiki Schippers & Band
Kiki Schippers & Band
Gezien: 30 september, Westlandtheater, Naaldwijk Het zou een leugen zijn als ik niet zou bekennen dat ik een fan ben...