Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider – Laten we eerlijk zijn

Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider – Laten we eerlijk zijn

Gezien: 7 februari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk

Wat een heerlijke voorstelling is “Laten we eerlijk zijn”! Een cabareteske toneelvoorstelling over huwelijk, scheiden, buurtapps, vreemdgaan en wraak! En gespeeld door een drietal getalenteerde mensen die samen op het podium lol en een fijne chemie hebben. En dat zie je in de zaal terwijl je geniet van goed spel en een fijn (niet te diepgravend) verhaal met goede grappen en visuals.

Van het drietal zijn Owen Schumacher en Hanneke Drenth voor de cabaretgangers bekende namen. Owen, ooit begonnen als één van de twee vaste MC’s van Comedytrain, is een van de creatieve geesten achter Koefnoen en de typetjes bij Kopspijkers. Dus het typetje dat hij tijdens de voorstelling speelt (Otto, de bankmedewerker die in een traject zit) is aan hem zeker toevertrouwd en staat als een huis. Hanneke is onderdeel van het duo “Dames voor na Vieren” en bezit naast een gezicht waarmee ze echt met expressie kan spelen ook nog eens een stem als een klok. In de dubbelrol van Anna en Masja komt ze fantastisch uit de verf, zeker om de momenten waar de dubbelrol in een fractie van een seconde wisselt. Beau Schneider is misschien voor de cabaretkijker onbekender, maar in zijn rol als Tim binnen GTST zijn er grote groepen mensen die hem zeker wel kennen. Hij speelt drie rollen die ieder met mooie kleine stukjes spel, haar en houding mooi van elkaar weten te verschillen. Herkenbaarheid is groot en een mooie aanvulling in het spel van het drietal.

Want dat is wel het gevoel dat je echt hebt als je op het podium kijkt, het samenspel tussen de drie is rap, strak en erg goed op elkaar aangesloten. Je kijkt je ogen uit, er worden een paar mooie uitstapjes gemaakt om de vierde wand, kenmerkend voor toneel. Ze weten op een mooie wijze het verhaal te doorbreken en even wat contact te leggen met de zaal. Zoals ik al zei, de grappen zijn goed, het spel is mooi en ik heb heerlijk genoten!

Kijk de hele speellijst

Vergelijkbare meningen
Piepschuim – Grote Woorden
Piepschuim – Grote Woorden
Gezien: 18 januari, Hal 60, Roelofarendsveen Wat is nog de waarheid? Wat kan je nog geloven? Ook al is de...
Rock4 – Abbey Road
Rock4 – Abbey Road
Gezien: 20 september, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Rock4 voor is een graag geziene gast in de theaters van Nederland. En...
Open podia
Open podia
Iets heel anders. Maar ik sta onregelmatig ook zelf op het podium. Voor mij is het een stukje aandacht natuurlijk,...