De Partizanen – Het leven an sich

De Partizanen – Het leven an sich

Gezien: 5 oktober, Het Klooster, Woerden

De Partizanen zijn inmiddels gevestigde namen. Merijn Scholten en Thomas Gast zijn ooit begonnen in de broedkamer van de Comedytrain en zetten met “Het Leven an Sich” echt een huzarenstukje op het podium. Wat een genot om naar te kijken.

De Partizanen hebben zich in de Nederlandse theaters een plek weten te verwerven door hun bijzondere voorstellingen. De voorstelling bestaan uit veel sketches die of losstaand of doorlopend zijn, alleen worden gebracht of strak met zijn tweeen vertolkt worden, die realisch of ver buiten de werkelijkheid staan. De kracht van de mannen is dat ze hun eigen kijken op theater hebben ontwikkeld en dat zien we terug in deze voorstelling. Samen, solo, in de toekomst, het verleden of het heden, ze staan hun mannetje in de manier van performen. En dat is zo fijn om naar te kijken. Ze geven echt hun eigen draai aan de wereld en wij hebben de tijd om daarvan te genieten.

Zonder te veel weg te willen geven, maar deze voorstelling zit zo slim in elkaar dat gedurende de avond een ongemakkelijk gevoel krijgt die zich op het einde op zo’n mooie manier bij elkaar weet te binden. Het is waarlijk genieten en het kan bijna niet anders dan dat je met een grote glimlach de zaal verlaat.

Update: het is net bekend geworden dat dit de laatste voorstellingserie van de heren samen was. Op naar nieuwe avonturen.

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...