Remco Veldhuis – Lang verhaal kort

Remco Veldhuis – Lang verhaal kort

Gezien: 22 november, Diligentia, Den Haag

Wat een mooie voorstelling is “Lang verhaal kort” toch! Remco Veldhuis, bekend van Veldhuis & Kemper, staat nu solo op het podium en verteld het verhaal wat je wil horen: De Bijbel, maar dan in 90 minuten. Wat een fantastische voorstelling is dat geworden.

In 2016 ging Remco Veldhuis solo de planken op. Beide heren van Veldhuis & Kemper zochten even een ander podium op voor hun eigen projecten en daarmee stond Veldhuis in de theaters met een bijbelvertelling. De eerste geluiden waren al volop lovend en ik snap helemaal waarom! Vanaf het eerste moment dat hij het podium op stapt is het genieten. Als atheïst heeft hij zich volkomen verdiept in dat boek dat in onze cultuur een standvastig punt is geworden. Maar weten wij als bezoeker wel wat erin staat? Dat is het mooie van de voorstelling, hij is niet belerend, maar het is een frisse kijk op een boek wat inmiddels eeuwen oud is. En dat op een manier die niet neerbuigend, beledigend of aanvallend is, maar oprecht nieuwsgierig en integer. Het is een voorstelling die dicht bij je komt te staan, met persoonlijke ontwikkelingen en bijzondere observaties. Het is mooi en dierbaar om naar te kijken. Het is een fantastische voorstelling!

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P
Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in...