Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P

Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P

Gezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht

Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in het verschiet. Erik van Muiswinkel kruipt (kort) in het lijf van de bijzondere man, Heinz Polzer, die Nederland liet zingen over groentes en bordelen. En de liefhebber wordt niet teleurgesteld!

Over Erik van Muiswinkel is niet zo heel veel te zeggen. Al jaren draait hij mee op in de Nederlandse Theaters in verschillende formaties, solo en hij staat steeds vaker stil bij de dingen die mooi zijn of waren. En “Buigt allen mee voor Drs. P” is daarop geen uitzondering, want hoewel hij in het begin even kort het benaderd als een typetje of imitatie vind Van Muiswinkel zijn eigen stem om daarmee het verhaal van Polzer te vertolken. Hoe hij is begonnen, wat zijn fascinaties en drijfveren waren en welke verhalen hij allemaal te vertellen hadden. We leren de mannen achter Drs. P en achter Van Muiswinkel kennen door de verhalen die ze nalaten. En dat is het mooie aan deze voorstelling.

Wat lijkt te beginnen als grapjes en meezingen van liedjes wordt een bijzondere en indrukwekkende voorstelling over het leven van iemand die een bijzondere stempel op onze geschiedenis en onze taal heeft achtergelaten.

Vergelijkbare meningen
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61
Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik...
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)
Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven,...
Remco Veldhuis – Lang verhaal kort
Remco Veldhuis – Lang verhaal kort
Gezien: 22 november, Diligentia, Den Haag Wat een mooie voorstelling is “Lang verhaal kort” toch! Remco Veldhuis, bekend van Veldhuis...