Cabaret

Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61

Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61Gezien: 11 januari 2024 – Castellum, Alphen Last minute kreeg ik de kans om naar de voorstelling van “Meesterverteller Diederik van Vleuten” te gaan. Zo stond hij aangekondigd in de brochure en natuurlijk ken ik Van Vleuten voor alle voorstellingen die hij gemaakt heeft samen met Erik van Muiswinkel heeft gemaakt. En van die voorstelling... Read More »

Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)

Lebbis – De Ervaring (De Bovengrens II)Gezien: 11 januari, Schouwburg Agnietenhof, Tiel Lebbis staat weer op de planken. Eigenlijk kan ik dan wel stoppen met schrijven, want het belangrijkste staat er al. Lebbis staat weer op de planken. Dus dat wil je zien. Punt! Ik kom er eerlijk voor uit dat ik een groot bewonderaar van Lebbis ben, dus op zich... Read More »

Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. P

Erik van Muiswinkel – Buigt allen mee voor Drs. PGezien: 29 november, C.C. Cascade, Hendrik Ido Ambacht Voor de liefhebbers van Drs. P ligt er een bijzondere avond in het verschiet. Erik van Muiswinkel kruipt (kort) in het lijf van de bijzondere man, Heinz Polzer, die Nederland liet zingen over groentes en bordelen. En de liefhebber wordt niet teleurgesteld! Over Erik van Muiswinkel is... Read More »

Remco Veldhuis – Lang verhaal kort

Remco Veldhuis – Lang verhaal kortGezien: 22 november, Diligentia, Den Haag Wat een mooie voorstelling is “Lang verhaal kort” toch! Remco Veldhuis, bekend van Veldhuis & Kemper, staat nu solo op het podium en verteld het verhaal wat je wil horen: De Bijbel, maar dan in 90 minuten. Wat een fantastische voorstelling is dat geworden. In 2016 ging Remco Veldhuis... Read More »

De Partizanen – Het leven an sich

De Partizanen – Het leven an sichGezien: 5 oktober, Het Klooster, Woerden De Partizanen zijn inmiddels gevestigde namen. Merijn Scholten en Thomas Gast zijn ooit begonnen in de broedkamer van de Comedytrain en zetten met “Het Leven an Sich” echt een huzarenstukje op het podium. Wat een genot om naar te kijken. De Partizanen hebben zich in de Nederlandse theaters een... Read More »

Jan J. Pieterse, Frank van Pamelen, John Schleipen – Talk

Jan J. Pieterse, Frank van Pamelen, John Schleipen – TalkGezien: 27 september, Theater De Willem, Papendrecht Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen zijn reeds een gevestigd duo in de theaters van Nederland, maar dit seizoen zijn ze versterkt met John Schleipen. John heeft in het verleden in de groep Crème Fraîche gespeeld. Daarna is hij solo gegaan en heeft ook aantal cabaretiers op... Read More »

Yora Rienstra – Eerlijk gezegd

Yora Rienstra – Eerlijk gezegdGezien: 19 januari, Castellum, Alphen a/d Rijn De voorstelling “Eerlijk gezegd” van Yora Rienstra is een mooie verhalende voorstelling over dingen aangaan waar je mogelijk bang voor bent. Maar ook over het omgaan met angsten die je leven onomkeerbaar kunnen beïnvloeden. Een vertelling mooi mooie liederen om op de juiste momenten te verdiepen! Een voorstelling... Read More »

Peter Heerschop – Minister van Enthousiasme

Peter Heerschop – Minister van EnthousiasmeGezien: 11 januari, De Meerse, Hoofddorp De Minister van Enthousiasme komt naar u toe dit seizoen, zelfbenoemd door Peter Heerschop meet hij zich met de grote inspirerende namen in het verleden en zet hij zich tot doel om een ieder te vermaken. Peter Heerschop is één van de leden van Niet Uit Het Raam en... Read More »

Arie & Silvester – Wie?!

Arie & Silvester – Wie?!Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de planken met hun voorstelling “Wie?!”. Aangekondigd als een “Best of… ” voorstelling maakt het zijn naam zeker waar. Terugkijkend op hun carrière tot de laaste show kijken ze naar de leuke onderdelen van hun voorstellingen... Read More »

Lebbis – De bovengrens

Lebbis – De bovengrensGezien: 26 mei, Heerhugowaard Met De Bovengrens laat Lebbis weer eens zien hoe getalenteerd deze man is. Het is een lofzang aan het leven, zou je bijna denken, maar het neemt je ook mee langs de randen van onze huidige wereld. Lebbis is in staat om in een korte stappen grote complexe onderwerpen te fileren... Read More »

Volgende pagina »