Wat ik vind van kippen & bijen

Dansje voor de kinderboerderij

Het is woensdag 20 juli 2016 en het is heeeeeet! En dit is de dag dat ik dankbaar ben voor kinderboerderijen. Want het leuk om te zoeken online over welke kippen er allemaal zijn, wat de ‘eigenschappen’ zijn van de rassen, hoe ze eruit zien, want ze kunnen (qua leggen) en meer. Maar uiteindelijk wil ik toch wel een kip zien! Maar ja, ik heb een heel lijstje, dat wordt fokkers zoeken en afgaan! Ik zag mezelf al weken in de auto zitten van hot naar her om overal even kippen te kijken. Is er geen makkelijkere manier? En toen stuitte ik ineens bij een digitale zoektocht op een kinderboerderij in Rotterdam. En op die kinderboerderij hadden 6 soorten kippen en in ieder geval Welsumers en Kraaikoppen.

Dus samen met mijn vriendin richting de kinderboerderij om te kijken naar de kippen. In hartje Rotterdam hebben we in de schaduw zitten genieten van de kippen en zeker van de Welsumer haan. Want dat is zo’n mooi dier! Het is eigenlijk de Kellogs haan! Fantastisch mooi dier wat daar in de kinderboerderij parmantig heen een weer paradeerde. Gebiologeerd zitten kijken!

Maar we zagen ook dat de Welsumer hennen op nestjes zaten op 2 meter hoog! Oke, note to self: Kortwieken is echt nodig! Detail trouwens: Kortwieken doe je aan 1 kant. Daarmee vallen ze om als ze willen vliegen! Doe je het aan twee kanten heb je alsnog vliegende kippen!

De Kraaikoppen daar zaten die dag in een klein hokje en konden we niet zo goed zien. Maar we hebben wel genoten! En mijn vriendin heeft een mooie collectie veren opgepikt daar! Nadeel: Op de terugweg met openstaande ramen zijn de meeste weg gewaaid vanuit de auto. Het was heeeeeet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *