Wat ik vind van kippen & bijen

Rui 3

We hebben een hele eigenwijze dame. Dat is volledig voorstelbaar als ik naar beide baasjes kijk, maar dit is wel heel bijzonder. Het lijkt wel of Saunders, ons bijzondere kipje, heeft besloten om de rui over te slaan… deels. Zoals ik bij de eerste blogs al vertelde ruien kippen ieder jaar en dan vervangen ze het totale verendek. Het begint meestal bij het dons op kont en nek en daarna gaat de rest ook vervangen worden. Maar Sauders heeft nu wat volledig witte veren in de nek (terwijl ze koekoekskleurig is) en een kaal kontje. Verder is ze alert, eet en drinkt genoeg, legt iedere 2 dagen nog een eitje en zet het stevig op het lopen als we haar willen oppakken. Dus we maken ons geen zorgen, behalve dat het koud zal optrekken zo af en toe.

Nu is Saunders sowieso al het bijzondere kipje. Het was gelijk in het begin al het kipje dat het meeste durfde, maar door de tijd heen ook het kleinst is gebleven. Ze heeft een beetje naar binnen gedraaide voetjes, waardoor ze af en toe over haar eigen tenen lijkt te struikelen, vervolgens haar poot hoog naar achter opsteekt en weer doorloopt. En ze is vreselijk nieuwsgierig en een druktemakertje… we zijn dol op Saunders!

Maar nu is het even koud… dus mocht je de komende maanden een keer buiten lopen en het koud hebben… denk maar aan het feit dat er een klein, enthousiast kipje hier in de tuin loop met een blote kont. Dat is pas koud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *