Wat ik vind van kippen & bijen

Rui 4

In december vertelde ik nog over ons eigenwijze kipje dat niet wilde ruien. Tenminste, ze was al haar donsveertjes op de kont al kwijt, maar verder leek het maar niet te gaan. Ze bleef wel eitjes leggen, was actief en stond vooraan bij het voeren. Dus we maakte ons geen zorgen, maar zoals de fokker al zei “Het mooie is er wel een beetje af”. Maar uiteindelijk is het toch de natuur die wint, ongeacht of jij als kip denkt dat je extra bijzonder bent om de rui tegen te houden.

En zo kreeg ons lieve kipje ineens een wit kraagje om haar nek. Dat was raar, want ze was koekoekskleurig en onze andere kippen waren allemaal in eigen ‘kleur’ terug gekomen. Dus blijkbaar was ze geïnspireerd geraakt door de zwanen die door de sloot achter zwemmen en besloot zij dat de transformatie van raar kipje naar mooie zwaan kon beginnen. Maar het was een raar gezicht.

Vervolgens werden de pootjes wit en in de staart zagen we witte veertjes met een heel klein beetje koekoek terugkomen. Ons kipje leek op een afdruk van de printer, maar de toner is bijna leeg. Dus in tegenstelling tot grijs dons aan de bips heeft ze wit dons en haar hele verenkleed is gewoon veel lichter dan dat van haar (kleurvaste) zusje. Of kippen hun pigment kunnen verliezen gedurende de jaren weet ik niet zeker, maar ik ben er wel van overtuigd dat dit geen officiële kleurslag binnen Kraaikoppen. Is dat een probleem? Natuurlijk niet, het is en blijft een bijzonder kipje!

1 Reactie

  1. Wyan

    Leuk hoor het kippenblog. Veel interessante info over de kippetjes. Succes!

    Groet Wyan

Geen reacties toegestaan.