Wat ik vind van kippen & bijen

Tijdje stil

Hoe gaat het met de kippen, we horen al heel lang niets!

Het gaat goed! Zo, dat is een lekker kort blog deze keer! Want de kippen doen lekker wat ze moeten doen. Een beetje scharrelen in de tuin, dagelijks een eitje leggen (ongeveer) en in het zonnetje lekker liggen en chillen als het kan. En natuurlijk bedelen als wij de tuin in komen lopen. We zijn ook begonnen de hoeveelheid voer te verminderen. Want we willen nog steeds dat ze wel wat voer van ons krijgen om alle basisstoffen binnen te krijgen, maar anderzijds willen we dat ze zoveel mogelijk eten uit de tuin halen.

En dat is toch wel moeilijk. Want ik ben gewoon een baasje zonder ruggengraat en dat weten de dames verdomt goed. Sterker nog, we hebben 1 kipje dat niet de ‘standaard’ kippen geluiden maakt, maar nog steeds piept als een kuikentje als ze ons ziet. En dan smelt de baas, als een waxkaarsje in op een hete zomerdag. Weg ruggengraat, weg goede afspraken en hallo handje granen. Terwijl de kippen zo’n 300-400 m2 meter aan groen hebben dat ze kaal moeten houden. En het baasje in zijn vrije tijd regelmatig staat te schoffelen omdat er toch nog wel veel groeit.

Dat gezegd hebbende, dat het baasje lekker aan het schoffelen is is dan wel weer een feestje. Want dan maakt hij gaten in de grond, ligt er veel groen waarin je kan graven, is er kale grond waarin je makkelijk beestjes en wormpjes kan ontdekken en zijn er extra voer mogelijkheden. Sterker nog, er zijn een paar kippen die het onmogelijke gedrag hebben om zo’n beetje op de schoffel gaan staan. Waar ik dan ook weer een verzakking van krijg, want ik wil de pootjes van de kippen natuurlijk niet beschadigen met een vlijmscherpe schoffel.

Al met al, niets te melden over de kippen, behalve dat geen nieuws, goed nieuws is. Anderzijds zijn er wel plannen dat er in de toekomst bijtjes bijkomen om de kippen gezelschap te houden. Want wie kent het verhaal van de kipjes en de bijtjes niet 😀 Maar daarover in de toekomst meer!