Wat ik vind van kippen & bijen

Nieuwe kippen: Betty en Dolly

Afgelopen zomer hadden we 5 kippen in de tuin lopen. Leuk, fijn, maar het leek weer zo’n kleine toom voor de oppervlakte waar ze in rond lopen. Dus we hadden onze zinnen gezet op 4 nieuwe kippen met o.a. twee kraaikoppen (zwartbont) en die zijn net 3 weken terug gekomen. En vandaag aten de twee nieuwe kippen met de 5 oude kippen mee bij het voeren. Dus er is een hele voorzichtige acceptatie in de groep. Trouwens, de kraaikoppen doen niet zo moeilijk, het zijn de uilenbaardjes, maar dat kon je eerder al lezen.

Maar dat was de helft van wat we in gedachte hadden. Daarnaast hadden we onze zinnen dus gezet twee nieuwe uilenbaardjes. Daar waar de kraaikoppen heel gemoedelijk zijn, maar er enorm streng uitzien, zijn de uilenbaardjes dus het tegenovergesteld. Ze zien er enorm vrolijk uit, met die guitige baardjes, maar ze zijn een stuk pittiger en meer aanwezig. Dus het vormt een mooie balans en voor de kleuren in de tuin wilde we heel graag citroenzwarte uilenbaardjes. En die hebben we dus vanmiddag opgehaald en vanavond bij de andere kippen in het nachthok gezet. Het moet best een rare ervaring zijn, je zit je hele leven (van ongeveer een half jaar) al met zo’n 10 andere kippen in een hok, dan wordt je eruit gevist en aan een grote gozer gegeven die je veren van één vleugel eerst kort knipt zodat je niet meer kan vliegen, je wordt in een doos gestopt en in die schommelende doos zit je dan een uur waarna je beet wordt gepakt, er wordt een foto van je gemaakt en je wordt in een semi donker hok gestopt waar 7 andere onbekende kippen je aankijken… het lijkt mij geen relaxte dag.

Maar wij zijn 2 kippen rijker… Betty en Dolly. En zijn ze niet dottig 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *