Kleinkunst

Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op Maarten

Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra – Op MaartenGezien: 27 januari 2019, Cultuurkoepel, Heilloo Wat een mooie middag was dat. In de Cultuur Koepel in Heiloo werd stilgestaan bij het leven van Maarten van Roozendaal. Een mooi blik aan artiesten is opengetrokken om het verhaal van Maarten te vertellen en te bezingen. Hans Sibbel is de spreekstal meester die aan de hand anekdotes... Read More »

Paul de Munnink – Goed Jaar

Paul de Munnink – Goed JaarGezien: 26 januari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Op de buhne staat Paul de Munnik solo. Nou ja, dat is niet helemaal waar, want hij wordt op gitaar (o.a.) begeleid door Wouter Planteijdt. Een sterke opening waarin De Munnink zich laat gaan gaat over naar een mooi programma. Planteijdt die zich ontpopt als een begeleider... Read More »

Andermans Veren Live – Er mag zoveel niet

Andermans Veren Live – Er mag zoveel nietGezien: 21 oktober, Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen Andermans Veren Live stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Natuurlijk ken ik het programma Andermans Veren van Kick van der Veer als cabaretfan al heel erg lang en ik was toen ik de eerste keer hoorde van Andermans Veren Live verkocht aan het concept. Een kleine... Read More »

Kiki Schippers & Band

Kiki Schippers & BandGezien: 30 september, Westlandtheater, Naaldwijk Het zou een leugen zijn als ik niet zou bekennen dat ik een fan ben van Kiki. Kiki heeft namelijk een manier van ontwapenend op een podium staan waarmee de grootste azijnpisser een vriendelijk mens wordt. Want het is een combinatie van mooie verhalen, goede muziek en inhoud. Iets wat... Read More »

Elke Vierveijzer – Om te janken zo mooi

Elke Vierveijzer – Om te janken zo mooiGezien: Westlandtheater de Naald – 16-09-2015 Laat ik begin te zeggen dat ik een enorme Maarten van Roozendaal fan was en ben. Ik heb al zijn programma’s gezien, ik vond het een heerlijke man om naar te luisteren, naar te kijken en mee te praten. En ik mis hem op de podia van Nederland omdat... Read More »

Kasper van Kooten – Veelvraat

Kasper van Kooten – VeelvraatGezien: 08-06-2008, Caprera – Bloemendaal Zondagavond mocht ik bij Kasper van Kooten in de zaal plaats nemen. En misschien is de term zaal hier minder geschikt omdat we na een zonovergoten dat mochten plaatsnemen in het openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Een half amfitheater in een prachtig bos bij het Kopje van Bloemendaal. Een theater dat... Read More »

Amsterdams Kleinkunst Festival – Concours om de Wim Sonneveldprijs 2007

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is inmiddels 20 jaar oud en kijkt elk jaar tijdens het Concours om de Wim Sonneveldprijs met heldere ogen de toekomst in. Daarbij wil het anderen helpen een sprong voorwaarts te maken en op 16 april liet het festival zich van haar beste kant zien. Publiek en jury kreeg een mooie... Read More »

Maarten van Roozendaal – Verzameld werk

Maarten van Roozendaal – Verzameld werkGezien 21-10-2004, De Meerse – Hoofddorp Vergeef mij enige subjectiviteit als het Maarten van Roozendaal betreft. Ik heb de man ooit in (ik gok) 1994 een dubbelprogramma zien doen samen met Arthur Umbgrove. Geen idee wie er toen voor en na de pauze stond, maar ik was van beide heren (hoewel Maarten toen samen met... Read More »