Standup – comedy

Reginald D Hunter

Reginald D HunterGezien: 10 november, Toomler, Amsterdam Reginald D Hunter is een inmiddels een gevestigde naam in de comedyscene in Engeland en daarbuiten. Een grote man, diepe stem die ook de moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. En met een bijzondere manier van vertellen de aandacht weet te grijpen en op je stoel naar voren laat... Read More »

Arie & Silvester – Wie?!

Arie & Silvester – Wie?!Gezien: 18 november, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Tien jaar na hun vorige voorstelling zijn Arie & Silvester terug op de planken met hun voorstelling “Wie?!”. Aangekondigd als een “Best of… ” voorstelling maakt het zijn naam zeker waar. Terugkijkend op hun carrière tot de laaste show kijken ze naar de leuke onderdelen van hun voorstellingen... Read More »

Eric van Sauers – De lief en leed tour

Eric van Sauers – De lief en leed tourGezien: 29 maart 2018, Alphen aan de Rijn Een bekende verschijning op de Nederlandse podia is terug. Eric van Sauers, een tijdje weg, is terug in “De Lief en Leed Tour” in een setting die meer aan standup comedy doet denken dan aan cabaret. Een podium waarin de microfoonstandaard en microfoon centraal lijken te staan... Read More »

René van Meurs – Ik beloof niets

René van Meurs – Ik beloof nietsGezien: 17 februari 2018, Veur Theater, Leidschendam Ach vroeger, toen René van Meurs als een schichtig jongetje Toomler binnen kwam lopen. Om vervolgens als dat fijne, ontwapende en lieve grappenmakertje op het podium te staan met lieve, onschuldige grapjes waar af en toe een beetje venijn in zat. Ach… vroeger! Die tijd is met “Ik... Read More »

Alex Ploeg

Alex PloegGezien: 20 september, Cascade, Henrik Ido Ambacht Vanavond bij een theaterproeverij geweest, dat was leuk om bij te zijn. Toch stak er vanavond één iemand met kop en schouders boven de rest uit: Alex Ploeg. Hij is een lid van Comedytrain en won in 2016 de publieksprijs van Cameretten. En sinds dat moment toert hij... Read More »

Ricky Gervais – Humanity (Support Doc Brown)

Ricky Gervais – Humanity (Support Doc Brown)Gezien: 8 september, AFAS live, Amsterdam Wat een fijn begin van het nieuwe theaterseizoen in 2017. Ricky Gervais is bij het grote publiek bekend geworden door zijn spel in The Office en Extras. Maar hij is misschien tegenwoordig nog wel veel bekender geworden door zijn uitlatingen op Twitter. Want zoals hij in zijn voorstelling ook... Read More »

Ross Noble – Brain Dump

Ross Noble – Brain DumpGezien: 24 mei, Meervaart Amsterdam Ross Noble heb ik 17 jaar geleden voor het eerst zien spelen in Toomler. Een jongen, rond de 20, die op het podium een verhaal wist te vertellen wat je mee nam. Een verteller die keer op het keer het pad verloor en later door middel van u bochten, rare... Read More »

Martijn Koning – Koning van de lach

Martijn Koning – Koning van de lachGezien: 14 januari 2017, IJmuiden Martijn Koning blijf een fascinerende man om naar te kijken. Een sterke man met een mooie haakse kin, maar ook een man die een slim verhaal weet te vertellen. En dat verhaal heeft net genoeg een absurdistisch randje om je even ongemakkelijk te laten voelen. Ontwapend met een brede glimlach... Read More »

Jimmy Carr – Funny Business

Jimmy Carr – Funny BusinessGezien: 9 oktober 2016, Nieuwe Luxor Wat kan ik zeggen van Jimmy Carr? Jimmy Carr is in Engeland de bekendste ‘stick comedian’ die er is. Een stick comedian is iemand die zijn carriere op de buhne normaal vult met oneliners of hele korte grappen. Een waar grappen kanon dus eigenlijk. Max Tailleur, maar dan sneller... Read More »

Bill Bailey – Limboland

Bill Bailey – LimbolandGezien: 24 september 2016 – 013 Tilburg Bill Bailey was in Nederland en gelukkig kon ik erbij zijn om hem te zien. Want ik ben al jaren een Bill Bailey fan. Niet in de zin dat ik dag en nacht luister naar zijn voorstellingen. Niet in de zin dat ik alles verzamel en zie wat... Read More »

Volgende pagina »