Theater – overig

Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider – Laten we eerlijk zijn

Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider – Laten we eerlijk zijnGezien: 7 februari 2019, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Wat een heerlijke voorstelling is “Laten we eerlijk zijn”! Een cabareteske toneelvoorstelling over huwelijk, scheiden, buurtapps, vreemdgaan en wraak! En gespeeld door een drietal getalenteerde mensen die samen op het podium lol en een fijne chemie hebben. En dat zie je in de zaal terwijl je geniet... Read More »

Piepschuim – Grote Woorden

Piepschuim – Grote WoordenGezien: 18 januari, Hal 60, Roelofarendsveen Wat is nog de waarheid? Wat kan je nog geloven? Ook al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Met die uitspraak spelen de heren van Piepschuim tijdens hun voorstelling “Grote Woorden”, een avondvullende muziektheatervoorstelling van Cor Burger en Robert Koekoek. Twee muzikanten, een gegeven... Read More »

Rock4 – Abbey Road

Rock4 – Abbey RoadGezien: 20 september, Westlandtheater De Naald, Naaldwijk Rock4 voor is een graag geziene gast in de theaters van Nederland. En hun tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 staat in het teken van Lennon, McCartney, Harrison en Starr: The Beatles. En in het bijzonder het 50 jarig jubileum van ‘Abbey Road’, het legendarische... Read More »

Open podia

Open podiaIets heel anders. Maar ik sta onregelmatig ook zelf op het podium. Voor mij is het een stukje aandacht natuurlijk, maar ook heerlijke gevoel om een zaal te laten lachen. Of in ieder geval een groepje in die zaal 😉 Nederland kent een rijke schakering aan open podia. Er zijn er een aantal die er... Read More »

Advocaat van de Duivel

Advocaat van de DuivelGezien: 25-3-2016 Westlandtheater de Naald Eigenlijk moest ik wel gaan! Een toneelvoorstelling van een favoriete film, met Victor Löw en Waldemar Torenstra en dat ook nog eens op Goede Vrijdag. Advocaat van de Duivel was een heerlijke voorstelling! Waarschijnlijk kent iedereen het verhaal wel, dus ik maak me even niet zo’n zorgen om al te... Read More »

Umbilical Brothers – Kidshow

Umbilical Brothers – KidshowGezien: De Meerse – 11-11-2015 De Umbilical Brothers zijn twee mannen uit Australie die bekend zijn door comedy door geluidseffecten, mimiek en houding. De hoeveelheid tekst in de sketches die ze spelen is beperkt en slechts ondersteunend aan het aangeven van de context van of introductie op de sketch. Daar waar voor menig cabaretier de... Read More »

Rock4 – Don’t break the Rhythm

Rock4 – Don’t break the RhythmGezien: De Meerse – 23-10-2015 Al jaren volg ik Close Harmony Accapella groepen. Ooit begonnen met Intermezzo, daarna Montezuma’s Revenge en de laatste jaren Rock4. Het hele jaar door bezoek ik veel cabaret- en standup comedy voorstellingen en af en toe wil je even wat anders zien. En ik vind het heerlijk om mijn gedachten... Read More »

Leo Bassie – Vendetta

Gezien: 22 september 2005, Delft, De Veste Dit is een van de moeilijkste dingen die ik in tijden heb geschreven. Niet omdat het slecht was, niet omdat de nieuwe comedygod op aarde is geland, maar juist omdat het van alles wat is en ik, ruim anderhalf uur na de voorstelling, nog steeds niet weet wat... Read More »

De redenaar – Victor Löw

6 april, Zaantheater, Zaandam 7 mei, De Luifel, Heemstede 25 mei, Theater aan het Spui, Den Haag Beetje vreemd, één voorstelling en 3 data… maar het is waar. In tegenstelling tot al mijn andere voorstellingen ben ik drie keer naar Victor Löw wezen kijken. Niet omdat ik het niet begreep, niet omdat de diepere betekenis... Read More »